Ποιοι είμαστε;

Νέοι Μελισσοκόμοι, Νέοι Παραγωγοί, Νέοι Έλληνες

Παρόλο που τα μελίσσια μας μπορεί να βρεθούν στη Βέροια, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Ξάνθη, τη Θάσο ή και αλλού και ενώ εμείς πουλάμε τα μέλια μας κυρίως στις λαϊκές της Ξάνθης και του Πόρτο Λάγους, η μελισσοκομική μας αποθήκη βρίσκεται στο Ριζάρι της Έδεσσας. Αυτή είναι η δυσκολία και συγχρόνως η ομορφιά της ελληνικής νομαδικής μελισσοκομίας.

Ο νομοθέτης, δίνει στον Έλληνα μελισσοκόμο τη δυνατότητα πώλησης των προϊόντων του, μόνο σε βιομηχανίες και συνεταιρισμούς. Έτσι το ελληνικό μέλι που στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του είναι άριστης ποιότητας, πωλείται σε τιμές χονδρικής στους μεγαλέμπορους και από εκεί διατίθεται πανάκριβο στο εξωτερικό .

Έτσι, ο Έλληνας καταναλωτής, αγοράζει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέλι υποδεέστερης ποιότητας του ελληνικού, σε τιμή πολύ υψηλότερη από αυτή που θα το αγόραζε απευθείας από τον παραγωγό.

Ο μοναδικός τρόπος για να μπορεί ο μελισσοκόμος να πουλήσει ο ίδιος τα προϊόντα του, απευθείας στον καταναλωτή, χωρίς κάποια επεξεργασία ή εμπορική εκμετάλλευση, είναι από τις λαϊκές αγορές ή μέσα από τη μελισσοκομική του αποθήκη.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι μία προσπάθεια να σας δώσουμε από το σπίτι σας, πρόσβαση στη μελισσοκομική μας αποθήκη.

Ιούνιο του 2016, η ΕΡΤ φιλοξένησε τόσο τα προϊόντα, όσο και τις απόψεις μας για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο μελισσοκόμος στη χώρα μας. Στη σημερινή εποχή που γίνεται όλο και πιο δύσκολο το να επιχειρεί κανείς στην Ελλάδα, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ο τελικός καταναλωτής να στηρίζει τον παραγωγό και αντίστροφα.
Εμείς, παρά τις όποιες δυσκολίες, επιλέγουμε να στηρίζουμε την υψηλή ελληνική ποιότητα, ακόμα και αν το κόστος των προϊόντων του εξωτερικού είναι πολύ χαμηλότερο. Σας προτείνουμε να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Αρχείο Ετικετών

Σε μία εποχή, τουλάχιστον δύσκολη, για κάθε είδους δημιουργία, εμείς πιστεύουμε πως πάντα υπάρχει χώρος για προσπάθεια και όραμα.
Στο παρακάτω αρχείο, σε κάθε μία από τις ετικέτες που σχεδιάσαμε, αποτυπώνεται η προσπάθεια και ο αγώνας μίας ολόκληρης χρονιάς.