Χιόνι που δε λειώνει

Οι τρεις τελευταίες ημέρες ήταν οι πρώτες μετά από καιρό που μπορούσαν να χαρακτηριστούν καλές. Το μεσημέρι του Σαββάτου, που επισκεφτήκαμε τα μελίσσια μας βρήκαμε τα κορίτσια μας χαρούμενα να κάνουν τις απαραίτητες καθαριότητες.

Καθαριότητες

Οι νεκρές μέλισσες απομακρύνονται, η κυψέλη καθαρίζεται και όλες οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιούνται, καθώς η μαμά μέλισσα, που δεν είναι άλλη από τη βασίλισσα της κάθε κυψέλης, είναι άριστη μετεωρολόγος και γνωρίζει καλά αυτό που λέγανε οι παλιοί. «Χιόνι που δε λειώνει, χιόνι περιμένει!»

Χιόνια στο μελισσοκομείο

Τα υγιή και δυνατά μελίσσια, μπορεί να μην φοβούνται το κρύο, φοβούνται όμως τις συνέπειες μιας παρατεταμένης κακοκαιρίας. Φοβούνται την πείνα, είτε από έλλειψη τροφής, είτε από ανικανότητα να καταναλώσουν την τροφή που έχουν, λόγω του ότι έχει παγώσει ή βρίσκεται μακριά από τη μελισσόσφαιρα. Φοβούνται τις ασθένειες των «εντερικών» τους καθώς δεν ενεργούνται εντός της κυψέλης και περιμένουν να ανεβεί η θερμοκρασία για να βγουν έξω. Γενικώς, μέρες σαν και αυτές που πέρασαν είναι ευκαιρία γι’ αυτές να προετοιμαστούν για τις επόμενες δύσκολες που έρχονται.

0 comments on “Χιόνι που δε λειώνειAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *